In dit artikel:

Zorgverzekering verzwaringsdeken
Blog

Wordt een verzwaringsdeken vergoed door een zorgverzekering?

Delen
Delen
Delen

Volgens recente cijfers van zorgverzekeraar CZ, slaapt 1 op de 5 Nederlanders slecht! Naast de vervelende persoonlijke gevolgen van slecht slapen, zoals humeurigheid en een verminderde productiviteit, kost het werkgevers jaarlijks veel geld. Volgens recent onderzoek kost een slechte slaper een werkgever gemiddeld €1.440 per jaar. Het gebruik van een verzwaringsdeken als natuurlijke oplossing klinkt dus reëel. Gezien verzwaringsdekens slechte slapers een oplossing bieden ontstaat logischerwijs de vraag; wordt een verzwaringsdeken vergoed door een zorgverzekering?

Verzwaringsdeken Zorgverzekering

We hebben alle overkoepelde Nederlandse zorgverzekeraars zoals Achmea (zilveren kruis), CZ, Menzis en VGZ benaderd om te inventariseren of én welke zorgverzekering de aanschaf kosten van een verzwaringsdeken vergoedt. We kwamen er achter dat op dit moment geen enkele Nederlandse zorgverzekeraar een ziektekostenverzekering aanbiedt met een vergoeding voor verzwaringsdekens. 

Ondanks meerdere wetenschappelijke onderzoeken, die wijzen op de positieve effecten van een verzwaringsdeken. Worden ze nog steeds als alternatief hulpmiddel gezien. Zorgverzekeraars erkennen echter wél het belang van een goede nachtrust. In de afgelopen jaren zijn steeds meer slaap-gerelateerde behandelingen en producten toegevoegd aan verzekeringspakketten. Voor een vergoeding van een verzwaringsdeken door de zorgverzekering is het dus nog even afwachten.. We hopen door onze bijdrage de positieve effecten van een verzwaringsdeken steeds bekender te maken. Zodat dit bijdraagt aan aan het toegankelijker maken van een verzwaringsdeken voor iedereen. 

Zorgverzekeringen andere landen 

In landen zoals de Verenigde Staten is het al mogelijk volledige of gedeeltelijke vergoeding te krijgen voor de kosten van een verzwaringsdeken. Natuurlijk is dit ook per situatie verschillend. Dit voorbeeld toont echter aan dat er wereldwijd meer erkenning komt voor de verzwaringsdeken.

Een investering in je slaap

Vergoeding Zorgverzekeraars Verzwaingsdeken

Ondanks dat verzwaringsdekens op dit moment niet vergoed worden is het de investering absoluut waard. Tegenwoordig doen we alles om zo gezond mogelijk te leven. Van gezonde voeding tot het volgen van trainingsschema’s. Slaap wordt hierbij echter vaak vergeten. Dat terwijl een mens meer dan 1/3 van zijn leven slaapt! Wanneer je slecht slaapt, heeft dit een enorme impact op de rest van je leven. Daarom gelooft Simply Cosy in het feit dat een goede nachtrust onbetaalbaar is. Verzwaringsdekens helpen je sneller, dieper en beter te slapen. Deze simpele en natuurlijke oplossing kent veel voordelen.

Wij hopen met onze producten Nederland beter te laten slapen. Ben je benieuwd? Neem een kijkje in ons assortiment. Wij bieden verzwaringsdekens aan voor zowel kinderen als volwassenen. Neem eens een kijkje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van simplycosy.nl/home/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 875 reviews.