Een verzwaringsdeken helpt je om beter te ontspannen en dieper in slaap te komen.Ben jij aan het overwegen om een verzwaringsdeken te kopen? Of heb je er al eentje? Jij wil natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je verzwaringsdeken. Terecht natuurlijk, jij wil wel waar voor je geld. Met deze tips vertellen we hoe jij het beste om kunt gaan met je verzwaringsdeken. Zo blijft die lang mooi en fris!
Waar is een verzwaringsdeken van gemaakt?
Heb jij je ooit afgevraagd waar je verzwaringsdeken van gemaakt is? Het heeft namelijk een grote impact op de effectiviteit van je deken!
Vulling
Veel oudere modellen verzwaringsdekens zijn gevuld met kralen of ballen die los in de deken zitten. Hierdoor blijft het gewicht van je verzwaringsdeken minder goed verdeeld zitten.
Simply Cosy maakt gebruik van hypoallergene glazen microkorrels. Deze zorgen ervoor dat je geen allergische reactie kunt krijgen van de vulling! Daarnaast geleiden deze korrels ook alle warmte uit de deken. Door deze geleiding van warmte uit de deken zal het voor jou nooit té warm of plakkerig onder je verzwaringsdeken zijn.
Van welk materiaal is de deken gemaakt?
De meeste mensen die zich afvragen waar een verzwaringsdeken van gemaakt is zijn vooral benieuwd naar de vulling. Toch is het materiaal aan de buitenkant net zo belangrijk! De verzwaarde dekens van Simply-Cosy zijn gemaakt van 100% katoen!
Katoen is uiterst geschikt als materiaal voor dekens, dekbedden, kussenslopen en hoeslakens. Dat komt omdat katoen lekker licht en ademend is. Dit zorgt ervoor dat je niet warm en zweterig onder je verzwaarde deken zal liggen.
Daarnaast is katoen voor de meeste mensen met een allergie ook een veilige keuze.
Hoe was je een verzwaringsdeken?
Een verzwaringsdeken kan een dure aankoop zijn. Zeker wanneer het niet wordt vergoed door je zorgverzekering. Jouw mooie deken verknoeien is dus wel het laatste wat je wil. Hier zijn enkele zaken waar je rekening mee moet houden bij het wassen van je verzwaringsdeken.
Een wasbare hoes
Het kopen van een wasbare hoes is een makkelijke manier om ervoor te zorgen dat je verzwaringsdeken überhaupt niet vies wordt. De hoezen van Simply Cosy kunnen gemakkelijk in de wasmachine.
Was je verzwaringsdeken met de hand
Check voordat je begint nog even het waslabel! De verzwaringsdekens van Simply Cosy moeten met de hand gewassen worden. Dat komt omdat het materiaal van je verzwaringsdeken sneller slijt in de wasmachine. Denk hierbij aan een snellere slijtage van het stof en stiksel.
Let op! We raden je aan om je verzwaringsdeken zo min mogelijk te wassen. Bij kleine vlekjes raden we je aan deze met de hand of een zachte borstel weg te poetsen. Zo hoef je niet je hele deken nat te maken.
Is het echt nodig om je deken helemaal te wassen? Doe dan een handwas van maximaal 30℃. Dit kun je doen met het volgende stappenplan:
- Vul een grote kuip zoals je bad of een grote was-ton met water van maximaal 30℃.
- Voeg hier een dopje schoonmaakmiddel zonder bleekmiddel aan toe.
- Meng het water met de zeep.
- Doop de deken volledig onder in het sop.
- Leeg je badje met sop en laat deze opnieuw vollopen met schoon water.
- Spoel de zeep uit je verzwaringsdeken.
- Herhaal stap 5 & 6 totdat je deken zeepvrij is.
- Wring het water uit je verzwaringsdeken
- Tijd om te drogen
Heb je het laatste water uit je deken gewrongen? Dan is het tijd om je deken te drogen. Ook hier zijn er een aantal aandachtspunten. We willen je er allereerst op wijzen dat het drogen van een verzwaringsdeken lang kan duren. Toch hopen we dat je het geduld hiervoor op kan brengen. Het is namelijk uitermate belangrijk dat je jouw verzwaarde deken in de buitenlucht laat drogen. Ook in de droger treed er namelijk sneller slijtage op.
Jammer genoeg is dat niet het enige waar je rekening mee moet hebben. Als je iets met zekerheid over je verzwaringsdeken kunt zeggen, hij is zwaar! Heel veel zwaarder dan een normale deken. Zeker wanneer de deken nat is. Probeer de deken plat in de zon te laten drogen. Door de deken elk half uur te schudden zorg je dat de vulling gelijkmatig verdeeld blijft.
Het is vooral belangrijk dat je de deken niet aan de waslijn hangt. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de korrels in de deken ongelijk worden verdeeld. Daarnaast kan het stiksel van de deken scheuren door al het gewicht dat de deken naar beneden trekt.
Tijdens alle seizoenen slapen met een verzwaringsdeken?
Het liefst slaap je natuurlijk elke avond met je verzwaringsdeken. Alleen een deken van 6-8 kg dat moet aardig warm zijn toch? Dat is een vraag die we vaak tegen komen. Het antwoord zal je misschien verrassen. Een verzwaringsdeken hoeft namelijk helemaal niet té warm te zijn. Simply Cosy biedt namelijk 3 verschillende hoezen voor je verzwaringsdeken aan.
Minky
Minky is een zachte stof die aanvoelt als pluche. Het is zachter dan fleece en voelt een beetje aan als een korte vacht. Minky is gemaakt van polyester. Een syntehsische stof die goed isoleert en zorgt dat je lekker warm blijft. Ideaal voor koukleumen!
Bamboe
Wist je dat bamboe hartstikke duurzaam is? Het groeit hartstikke snel, in sommige gevallen wel een halve meter per dag! Je bent hierdoor met een bamboe hoes niet alleen lekker voor de planeet bezig. Het is ook nog eens heerlijk zacht en ademend. Deze hoes is heerlijk in de zomer of voor warme, zwetende dromers en vrouwen in de overgang.
Katoen
Katoen is een erg gangbaar materiaal. Het wordt namelijk gebruikt voor het meeste beddengoed. Denk hierbij aan je kussensloop, dekbedovertrek of hoeslaken. Onze katoenen hoezen zijn heerlijk licht en luchtdoorlatend. Dat maakt ze perfect voor alle seizoenen!
Waar kan ik mijn verzwaringsdeken gebruiken?
Pfoeh, we kunnen vast een hele lijst maken met heerlijke plekken om te ontspannen met een verzwaringsdeken. Hier beneden geven we een aantal situaties waarin je jouw verzwaringsdeken het beste kunt gebruiken.
- Tijdens het slapen!
- Terwijl je op televisie naar je favoriete film of serie kijkt.
- Even op de bank ontspannen na een lange werkdag.
- Neem een powernap om heerlijk op te laden.
- Wanneer je even he-le-maal niets wil doen.
Hoe zorg ik dat de vulling op zijn plek blijft zitten?
Veel verzwaringsdekens zijn gevuld met kralen of ballen. Deze kunnen vrij door de deken rond schuiven en zich verplaatsen. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat de ballen of kralen zich ophopen aan de boven of onderkant van de deken. Hierdoor is het gewicht van de deken niet meer evenredig verdeeld en profiteer je niet meer van de diepe druk stimulatie die je verzwaringsdeken moet verzorgen.
Bijzonder stiksel
De verzwaringsdekens van Simply Cosy zijn niet gevuld met kralen of ballen. Maar met hypoallergene glazen korrels. Via een speciaal soort dubbel stiksel zitten deze glazen korrels in de deken verwerkt. Dit zorgt ervoor dat alle korrels goed op hun plek blijven zitten. En jij lang van je deken blijft genieten.
Wat als de vulling niet meer gelijkmatig verdeeld is?
Als je een verzwaarde deken hebt waarvan de vulling niet meer gelijkmatig verdeeld is kun je de deken het beste voorzichtig heen en weer wapperen. Schud niet te hard, dan verplaats je de vulling alleen maar naar de andere kant van je deken