In dit artikel:

Blog

5x Waarom jij voor een satijnen kussensloop moet kiezen!

Delen
Delen
Delen

Wat is er nou beter dan een neerploffen op een heerlijk zacht hoofdkussen? Een satijnen kussensloop voelt niet alleen heerlijk zacht, maar brengt ook een hoop andere voordelen met zich mee! In deze blog geven we je 5 voordelen van een satijnen kussensloop; lees je mee?

Wat is satijn?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is satijn geen stof. Satijn is een weeftechniek. In principe kan elk materiaal satijn geweven worden. Satijnen kussenslopen zijn dan ook vaak beschikbaar in verschillende materialen. Zo heb je satijn-zijde, satijn-katoen en satijn-polyester. De satijn-weefmethode zorgt ervoor dat de stof glad, soepel en glanzend wordt. Hierdoor hebben satijnen kussens een luxe uitstraling en voelen ze zo heerlijk zacht aan!

Waarom jij moet kiezen voor een satijnen kussensloop!

Een satijnen kussen voelt niet alleen lekker aan maar brengt een hoop andere voordelen met zich mee. Voor veel influencers en sterren is satijn hét beautygeheim. Het gebruik van satijn heeft namelijk veel voordelen voor je huid en je haar. Ontdek welke voordelen jij haalt uit het gebruik van een satijnen kussensloop.

Een satijnen hoofdkussen is goed voor je huid

Je gezicht heeft veel contact met je hoofdkussen. In je hoofdkussen blijven dan ook de meeste bacteriën zitten. Slapen op een satijnen kussen helpt je huid gezond en fris te houden. Dat komt doordat het satijn ervoor zorgt dat er minder bacteriën of andere stofjes in je kussen trekken!

Een satijnen hoofdkussen vermindert gespleten haarpunten

Als je haar maar goed zit… Ben je het ook zat om wakker te worden met haar dat alle kanten op staat? Een satijnen kussensloop gaat gespleten haarpunten tegen en zorgt ervoor dat je haar beter blijft zitten tijdens je slaap. Dat komt omdat er minder wrijving is tussen het kussensloop en jouw haar. Wakker worden met een ochtendkapsel is eindelijk verleden tijd!

Behoud je natuurlijke vochtgehalte

Satijnen hoofdkussens zorgen ervoor dat je natuurlijke vochtgehalte beter wordt behouden. De kussensloop zorgt ervoor dat je huid blijft ademen en dat vocht dicht bij de huid blijft. Het slapen op een satijnen kussensloop zorgt er op deze manier voor dat je frisser wakker wordt en je huid gehydrateerd blijft!

Een satijnen kussensloop voelt heerlijk koel!

Hoe vaak draai jij je kussen om in de zomer? Even kiezen voor de koele kant van je kussen voelt als een enorme verlichting als het warm is in je slaapkamer. De glad geweven stof van het satijnen kussensloop zorgt ervoor dat het kussen langer koel blijft. Ook het feit dat je kussen minder vocht opneemt zorgt ervoor dat je kussen langer fris blijft en minder snel warm en plakkerig wordt!

Minder slaap-kreukels en vouwen dankzij het glad geweven kussensloop

Je kent ze vast wel, van die rode strepen over je gezicht en armen nadat je geslapen hebt. De meeste kussens van katoen kreuken en zitten niet strak om het kussen. Deze kreukels en vouwen vormen rode lijnen en strepen op je gezicht en armen wanneer je hier op gaat liggen. Moet jij ‘s ochtends letterlijk de slaap van je gezicht af wrijven? Dan is een satijnen kussensloop zeker wat voor jou!

Het verschil tussen satijn en zijde

Satijn is een methode van weven en dus geen stof. Zijde is wel een stof. De satijnen kussenslopen van Simply Cosy zijn gemaakt van polyester. Polyester is duurzamer dan zijde omdat het langer mee gaat. Zijde beschadigt over het algemeen sneller waardoor de kussenslopen eerder slijten.

De voordelen van een satijnen kussenslopen nogmaals kort op een rijtje:

  • Een satijnen kussensloop geeft je slaapkamer een luxe uitstraling
  • Satijn is lekker zacht!
  • Een satijnen kussensloop wordt minder warm in de zomer
  • De kussensloop is anti allergeen en neemt geen huisstofmijt of pollen op
  • Satijn zorgt ervoor dat je huid minder vocht verliest tijdens je slaap
  • Met een satijnen kussensloop heb je minder last van gespleten haarpunten
  • Minder slaap-kreukels en vouwen, opstaan met een frisser gevoel!

De Curly Girl Methode

De Curly Girl Methode is een methode bedacht door Lorraine Massey, schrijfster van: Curly Girl, the handbook. Dit is een verzorgingsmethode voor mensen met natuurlijk krullend haar. In haar boek beschrijft ze onder andere hoe vaak je jouw haar moet wassen, met welke shampoo en handige tips voor styling.


De satijnen kussenslopen van Simply Cosy zijn een perfecte aanvulling op jouw Curly Girl Producten. Satijnen kussenslopen sluiten aan bij de Curly Girl Methode vanwege het positieve effect dat het satijn heeft op je haar. Door het satijn gaat je haar minder snel splijten bij de punten. Daarnaast neemt het satijnen kussen geen crèmes of andere verzorgingsproducten op!

Satijnen kussenslopen vergoed door zorgverzekering

Het Satijnen kussensloop van Simply Cosy komt door de anti-allergene werking bij veel zorgverzekeraars in aanmerking voor een gedeeltelijke of volledige vergoeding. Vraag dus na bij jouw zorgverzekeraar of jij hiervoor ook in aanmerking komt en bestel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van simplycosy.nl/home/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 874 reviews.