In dit artikel:

Verzwaringsdeken los
Blog

Waar wordt een verzwaringsdeken van gemaakt?

Delen
Delen
Delen

Heb jij een verzwaringsdeken? Of ben je van plan er een te kopen? Wat goed dat je op zoek bent naar meer informatie over verzwaringsdekens. Bij Simply Cosy ben je aan het juiste adres! Verzwaringsdekens zijn er in allerlei soorten en maten. Toch is de vulling en het materiaal aan de buitenkant vaak hetzelfde. In dit artikel vertellen we je waar verzwaringsdekens van gemaakt zijn, en waar je op moet letten voor je een verzwaringsdeken koopt.

Waar is de vulling van een verzwaringsdeken van gemaakt?

De vulling van een verzwaringsdeken zorgt voor het gewicht van de deken. Je zou zelfs kunnen zeggen. Het is de reden waarom de verzwaringsdeken werkt. Een goede vulling zorgt voor een optimale werking van de deken. Verzwaringsdekens zijn meestal gevuld met een van de volgende materialen:

  1. Kralen
  2. Plastic ballen
  3. Glazen microparels

Kralen en plastic ballen werden vooral een aantal jaren geleden gebruikt bij het vullen van verzwaringsdekens. Tegenwoordig wordt er echter meer gebruik gemaakt van glazen microparels. Dat komt omdat de kralen en plastic ballen in de oudere modellen vaak niet goed verdeeld in de deken bleven zitten. Hierdoor werd het gewenste “verzwarende effect” teniet gedaan. 

Wil jij meer weten over de werking van verzwaringsdekens? Check het hier

Glazen microparels worden steeds vaker gebruikt voor de vulling van verzwaringsdekens. Niet zo gek ook! Deze korrels zijn perfect voor geleiden van warmte uit de deken. Door het grote gewicht van verzwaringsdekens konden deze nogal als warm ervaren worden. Door de geleiding van warmte uit de deken voorkom je dat het warm en plakkerig onder je verzwaringsdeken wordt. 

Daarnaast zijn deze glazen microparels hypoallergeen. Dat betekent dat de kans dat je er een allergische reactie op zult hebben enorm laag is. 

Van welk materiaal is de deken gemaakt?

Ook het materiaal van de deken zelf kan verschillen per aanbieder van verzwaringsdekens. Veel dekens zijn gemaakt van katoen. Maar ook Fleece, Minky of ander synthetisch materiaal wordt wel eens gebruikt bij verzwaringsdekens. De verzwaringsdekens van Simply Cosy zijn gemaakt van 100% katoen.

De verzwaringsdekens van Simply Cosy

Katoen is lekker licht en ademend, daarnaast is het enorm gangbaar wat betreft allergieën. Dit maakt katoen uiterst geschikt als materiaal voor dekens, kussens, dekbedden en hoeslakens.

Een hoes voor je verzwaringsdeken

wasmachine

Een verzwaringsdeken wassen is geen makkelijk klusje. We raden je dan ook aan om een hoes voor je verzwaringsdeken te kopen. Deze was je met gemak in de wasmachine uit, net als je andere beddengoed! Met een hoes voor je verzwaringsdeken hou jij je verzwaringsdeken het langst schoon en fris.

Simply Cosy biedt verschillende hoezen voor verzwaringsdekens aan:

Minky: een zachte stof die aanvoelt als pluche. Het is zachter dan fleece en voelt een beetje aan als een korte vacht. Minky is gemaakt van polyester. Een synthetische stof die goed isoleert en zorgt dat je lekker warm blijft. Ideaal voor koukleumen!

Bamboe: wist je dat bamboe hartstikke duurzaam is? Het groeit hartstikke snel, in sommige gevallen wel een halve meter per dag! Je bent hierdoor met een bamboe hoes niet alleen lekker  voor de planeet bezig. Het is ook nog eens heerlijk zacht en ademend. Deze hoes is heerlijk in de zomer of voor warme, zwetende dromers en vrouwen in de overgang.

Katoen: erg gangbaar materiaal. Het wordt namelijk gebruikt voor het meeste beddengoed. Denk hierbij aan je kussensloop, dekbedovertrek of hoeslaken. Onze katoenen hoezen zijn heerlijk licht en luchtdoorlatend. Dat maakt ze perfect voor alle seizoenen!

Tot slot

We hopen dat je geleerd hebt waar een verzwaringsdeken van wordt gemaakt door deze blog te lezen! Heb jij nog vragen over verzwaringsdekens of slaap? Laat een reactie achter, wie weet is jouw vraag wel het onderwerp van onze volgende blog!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van simplycosy.nl/home/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 870 reviews.