In dit artikel:

Slaapt je kind onrustig
Blog

Slaapt je kind onrustig? Lees deze 3 tips!

Delen
Delen
Delen

Veel kinderen hebben een periode waarin zij last hebben van een onrustige slaap. Sommige kinderen vallen moeilijk in slaap, zijn overdag moe maar ‘s avonds niet of worden regelmatig ‘s nachts wakker. Vaak kan dit invloed hebben op de ouders of het hele gezin. In deze blog geven wij jou een aantal praktische tips die kunnen helpen als je kind onrustig slaapt.

Tip 1: Vaste routine

Zorg voor een vaste avond routine voor het slapen gaan. Het beste kun je een vast tijdstip aanhouden voor de bedtijd van je kind. Daarnaast kan het helpen om alle stappen van het bedritueel in een vaste volgorde te doorlopen. Dit geeft rust, houvast en hierdoor wordt het bedritueel een gewoonte. Als het bedritueel een vast gegeven is geworden, zal het slapen gaan met minder moeite verlopen.

Heb je meerdere kinderen van verschillende leeftijden? Soms kan het helpen om het oudere kind iets later naar bed te laten gaan, dan het jongere kind. Zo heb je genoeg tijd en aandacht voor ieder individueel kind. 

Tip 2: Genoeg bewegen en prikkels verminderen

Wat kinderen overdag doen heeft vaak grote invloed op hoe zij slapen. Als kinderen actief bezig zijn overdag is hun lichaam sneller toe aan een goede nachtrust. Hoeveel beweging/activiteit een kind nodig heeft kan per kind verschillen. Echter wanneer je merkt dat je kind in de avond nog veel energie over heeft, kan je overwegen om na het avondeten nog iets actiefs met je kind te ondernemen. 

Daarnaast is het van belang dat kinderen tijd hebben om de prikkels van de dag goed te kunnen verwerken voordat zij gaan slapen. Het is te adviseren om de TV/Ipad minimaal een uur voor het slapen gaan uit te hebben. Uit onderzoek is gebleken dat schermgebruik overdag en vooral net voor het slapen gaan, negatieve invloed kan hebben op de slaapkwaliteit.  

Tip 3: Een verzwaringsdeken

Helpen bovenstaande tips niet/niet voldoende? Dan is een verzwaringsdeken misschien de oplossing als je kind onrustig slaapt. Een verzwaringsdeken is een deken die verzwaard is met micro glazen korrels. De deken geeft druk op het lichaam en voelt als een stevige knuffel. Dit laat het kinderlichaam ontspannen en makkelijker in slaap vallen. Verzwaringsdekens voor kinderen helpen daarnaast tegen angstgevoelens, overprikkeling, en woelen/draaien. 

Ben je benieuwd wat een verzwaringsdeken voor jou kind kan betekenen? Bekijk de Simply Cosy collectie van verzwaringsdekens voor kinderen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van simplycosy.nl/home/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 880 reviews.