Verzwaringsdeken informatie

De verzwaringsdeken. Hij wordt steeds populairder, terecht ook! Want
dankzij de verzwaringsdekens van Simply Cosy kun jij straks eindelijk
weer genieten van je nachtrust. Wil je eindelijk weer dat uitgeruste gevoel
ervaren in de ochtend? Of kun je het je al bijna niet meer herinneren?
verzwaringsdeken

Wat kom je hier te weten?

In dit artikel gaan we in op alles wat jij moet weten over de
verzwaringsdeken van Simply Cosy! Van de werking en verschillende
voordelen van verzwaringsdekens, tot het materiaal. We vertellen je zelfs
hoe je de verzwaringsdeken kunt vinden die het beste bij jou past! Dit
doen we door de vragen hier beneden te beantwoorden:

Zit jouw vraag er niet bij? Stuur ons een mailtje naar
info@simplycosy.nl dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op en helpen we je verder met jouw vraag! Kijk ook naar onze Frequently Asked Questions pagina voor meer informatie.

Jouw goede nachtrust voelt voor ons als de warme knuffel van een Simply-Cosy deken!

De verzwaringsdeken. Een korte samenvatting:

Hoe een verzwaringsdeken werkt

Serotoine en melatione

Diepe druk

Cortisol

Materialen

Bamboo

Katoen

Minky

Gewichten

10%

Lichaams gewicht

Kinderen gewichten

Volwassen gewichten

Wasinstructie

Hand wassen

wasmachine

Wasmachine

30 graden

Wat is een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken, of ‘weighted blanket’ is letterlijk een verzwaarde deken. Door de deken te verzwaren met extra gewicht, (meestal tussen de 6 en 10 kilogram) helpt de deken om slaap te verbeteren, angst weg te nemen en stress te verminderen.
 
De verzwaringsdeken is een hulpmiddel dat ondertussen al veel gebruikt wordt in ziekenhuizen en verzorgingstehuizen. Het helpt om patiënten te kalmeren en verzekerd een goede nachtrust. Dit komt het herstelproces natuurlijk enorm ten goede!
Tegenwoordig wordt de verzwaringsdeken ook steeds vaker thuis gebruikt. Dat komt omdat hij enorm makkelijk in gebruik is. Daarbij zorgt de deken ook niet voor ongewenste bijwerkingen zoals medicijnen dat wel vaak doen. Het is een natuurlijke en veilige oplossing voor slechte slapers van alle leeftijden.

Hoe werken verzwaringsdekens?

Veel mensen omschrijven het gevoel van onder een verzwaringsdeken liggen als het krijgen van een warme knuffel. Dat is ook de bedoeling. Eenverzwaringsdeken werkt namelijk omdat het druk uitoefent op je zenuwstelsel. Dit fenomeen heet ‘deep touch pressure’; een wetenschappelijk bewezen technologie die al jaren wordt gebruikt in de zorg. Door de diepe druk stimulatie word je kalm en ontspannen onder je deken.

Cortisol is het hormoon in ons lichaam dat zorgt voor stress. Door gebruik te maken van een verzwaringsdeken zorg je ervoor dat je minder van dit hormoon aanmaakt. Dat komt door de druk die op je lichaam uitgeoefend wordt. De verzwaringsdeken zorgt er niet alleen voor dat de aanmaak vandit hormoon vermindert. Het verbetert ook nog eens de aanmaak van serotonine en melatonine, deze zijn verantwoordelijk voor geluk en een goede nachtrust.

Veel verzwaarde dekens zijn gevuld met kralen of ballen. Deze zitten in dehoes en kunnen in de deken bewegen. Hierdoor kan het gewicht van de ballen verschuiven waardoor de werking van de deken minder is. De verzwaringsdeken van Simply Cosy is hier echter tegen bestand. Door eendubbel stiksel blijft het gewicht beter verdeeld. Zo geniet je nóg beter vanje warme knuffel in bed.

Serotonine en melatonine

Diepe druk

Cortisol

Wat zijn de voordelen van een verzwaringsdeken?

 1. Sneller en dieper slapen
 2. Uitgerust wakker worden
 3. Minder woelen en draaien
 4. Beter hestel van lichaam en geest
 5. Makkelijker ontspannen
 6. Vermindert stress en angst
 7. Verhoogde energie enfocus overdag
 8. Helpt bij ADHD, ADD en autisme
 9. Verhoogd geluk

Kan een verzwaringsdeken angst en stress verminderen?

De verzwaringsdeken wordt steeds vaker ingezet om angst of stress te behandelen. Dat komt omdat uit onderzoek blijkt dat diepe druk stimulatie, waar de dekens van Simply Cosy gebruik van maken, hier enorm bij kunnen helpen.
 
De diepe druk stimulatie zorgt er namelijk voor dat symptomen van stress en angst, zoals een verhoogde hartslag vermindert worden. Door deze symptomen weg te nemen word je ook daadwerkelijk sneller rustig en ontspannen!

Voor wie zijn verzwaringsdekens bedoeld?

Iedereen kan profijt hebben van het gebruik van een verzwaringsdeken. Ben jij bezig om een gezonder, gelukkiger leven te leiden? Dan is het optimaliseren van je slaap een goede plek om te beginnen. Er zijn oneindig veel voordelen te benoemen van een goede nachtrust. Dit zijn slechts enkele die al enorm bijdragen aan een vitaal leven:

 • Een betere focus gedurende dag.
 • Een positieve levenshouding.
 • Een betere weerstand.
 • Meer controle over je gewicht.

Dan zijn er nog groepen die extra baat hebben bij het gebruik van een verzwaringsdeken. Mensen met ADHD, autisme, een angststoornis of stress kunnen verzwaringsdekens vaak goed gebruiken. Deze groepen hebben vaak veel moeite om in de avond in slaap te vallen wanneer ze onrustig zijn. De verzwaringsdeken helpt om je te kalmeren en langzaam in slaap te brengen. Verzwaringsdekens zijn geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. De afmetingen en het geschikte gewicht verschilt echter wel per deken en gebruiker. Zo zijn er ook verzwaringsdekens die speciaal voor kinderen gemaakt zijn. Deze zijn natuurlijk een stuk kleiner en minder zwaar. Gelukkig heeft Simpy-Cosy verzwaringsdekens in alle soorten en maten. Zo vind je altijd de verzwaringsdeken die jou gaat helpen

verzwaringsdeken

Werkt een verzwaringsdeken voor kinderen?

Kinderen kunnen evenveel baat hebben bij het gebruik van een verzwaringsdeken als vowassenen. De voordelen van een verzwaringsdeken voor jouw kind zijn:

Beter slapen
Als jouw kind moeite heeft met rustig worden tijden of voor bedtijd, is een verzwaringsdeken precies wat zij nodig hebben. De verzwaarde deken is een natuurlijk en rustgevend middel om kinderen makkelijker en dieper te laten slapen.

Betere focus
Een uitgerust kind kan makkelijker concentratie behouden. Focus is essentieel voor academische en sociale ontwikkeling.

Lichamelijke en geestelijke rust
Een verzwaringsdeken kan angstige en onrustige gevoelen van een kind verminderen. Na een dag vol prikkels, helpt de deken lichaamlijk en geestelijk to rust te komen.

Helpt bij ADHD, ADD en Autism
De diepe druk van een verzwaringsdeken helpt kinderen (en volwassenen) met autisme of ADHD omgaan met symptomen van overprikkeling en hyperactiviteit. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat mensen met dergelijke aandoeningen profijt hebben van diepe drukstimulatie (Deep touch pressure stimulation).

Hoe zwaar moet mijn verzwaringsdeken zijn?

Jouw verzwaringsdeken moet ongeveer 10 tot 12 procent van jouw
lichaamsgewicht zijn. In de onderstaande tabel kun je terugvinden welke Simply-Cosy deken het beste bij jou of je kind past!
 
Gewicht verzwaringsdekens kinderen
Gewicht verzwaringsdeken volwassenen
Lichaamsgewicht
25 tot 35 kg
35 tot 45 kg
45+ (of langer dan 150cm)
Deken
2,5 kg
3,5 kg
4,5 kg*
Lichaamsgewicht
t/m 45 kg
50 t/m 70 kg
70 t/m 90 kg
90+ kg
Deken
4.5 kg*
6 kg
8 kg
10 kg
Gewicht verzwaringsdekens kinderen
 
Lichaamsgewicht
25 tot 35 kg
35 tot 45 kg
Deken
2,5 kg
3,5 kg
Gewicht verzwaringsdekens volwassenen
 
Lichaamsgewicht
50 t/m 70 kg
70 t/m 90 kg
90+ kg
Deken
6 KG
8 KG
10 KG
Tip:
Zit jij tussen twee gewichten in en weet je niet zeker welke je wil kiezen? Voor vrouwen raden we aan om dan voor de lichtere variant te kiezen. Kom je er nog steeds niet uit? Stuur ons gerust een mailtje naar info@simplycosy.nl

* De 4,5 kg deken heeft het volwassenen formaat (140 x 200 cm) en is geschikt voor kinderen die te zwaar/lang zijn voor de normale kinder verzwaringsdekens. Daarnaast is de deken geschikt voor ouderen die het gewicht van een reguliere verzwaringsdeken te zwaar vinden.

Zijn verzwaringsdekens niet warm?

Zoals je hierboven hebt kunnen zien zijn verzwaringsdekens een stuk zwaarder dan je normale dekbed. Een logische vraag om te stellen is dan ook of ze niet te warm zijn. Gelukkig zijn de verzwaringsdekens van Simply Cosy goed tegen de warmte bestand.

Onze dekens zijn namelijk gemaakt van 100% ademend katoen. Dit betekent dat de warmte die je lichaam in de avond afstoot door de stof heen geleid wordt.

Ook is de vulling van onze dekens gemaakt van hypoallergene glazen microkorrels. Dit zorgt er niet alleen voor dat je geen allergische reacties zult krijgen van de deken, maar zorgt ook voor een goede geleiding van de warmte uit je bed.

Dankzij deze innovaties durven we te garanderen dat je nooit in een té warm of plakkerig bed zult liggen.Ben je van nature een warme slaper, transpireer je veel of heb je last van opvliegers? Dan hebben we speciaal voor jou een bamboe hoes ontwikkeld. Lees snel verder!

Wat is de geschikte hoes voor mijn verzwaringsdeken?

Elk lichaam is anders. Daarom bieden we speciale hoezen aan voor over jeverzwaringsdeken. Kijk hier beneden welke het beste bij jou past!

Speciaal voor de koukleumen: Minky. Een lekker warme, zachte hoes. Ideaal voor in de winter.

Het hele jaar door: Katoen. Heerlijk licht en luchtdoorlatend. Een zacht dekbed, geschikt tijdens alle seizoenen.

Speciaal voor warme slapers: Bamboo. Voor warme, zwetende dromers envrouwen in de overgang. Gemaakt van extra zachte, fijne stof.

Psst. We raden je aan om voor twee hoezen te kiezen. Zo heb je voor
ieder seizoen een heerlijke hoes om onder weg te dromen.

Hoe was je een verzwaringsdeken?

Heb jij al gekeken welke hoes het beste bij jou past? We raden je aan om altijd een hoes om je verzwaringsdeken te doen. Zo blijft deze het langste schoon. Net als bij de deken van je dekbed hoef je dan ook alleen je hoes te wassen. We raden je aan om de verzwaringsdeken zelf zo min mogelijk te wassen.

Wil je toch je verzwaringsdeken wassen? Doe het dan met een handwas, maximaal 30 graden en laat de deken vervolgens plat drogen! Bekijk voorje aan de slag gaat met wassen altijd het label nog een keertje om zeker te zijn dat je jouw deken op de juiste manier wast.

verzwaringsdeken

Hoe gebruik ik een verzwaringsdeken

De verzwaringsdeken is makkelijk in gebruik. Je gaat er namelijk gewoon onder liggen wanneer je gaat slapen, of even wilt ontspannen op de bank. Het gewicht in de deken blijft uit zichzelf goed verdeeld zitten. Dus ook hier hoef je niet veel aan te doen.

Sommige mensen zullen meteen profijt hebben bij het gebruik van een verzwaringsdeken. Zij vallen de eerste nacht met hun verzwaringsdeken al probleemloos in slaap.

Echter de kans is groot dat jij pas na enkele dagen slapen met je verzwaringsdeken, de voordelen hiervan zult ervaren. Dit kan komen doordat je lichaam nog wat moet wennen aan deze nieuwe deken. Het is ook niet niks, ineens een deken die 3x zo zwaar is! We raden je dan ook aan om je nieuwe deken minimaal 10 nachten te proberen.

Merk je de eerste nachten met je nieuwe deken echt moeilijk in slaap komt? Probeer het gebruik van de deken dan geleidelijk op te bouwen. Begin voordat je gaat slapen en doe hem af op het moment dat je gaat slapen. Bouw langzaam op van een paar uur per nacht naar hele nachten. Zo kan je lichaam er rustig aan wennen.

Een andere manier waardoor jij kunt wennen aan je verzwaringsdeken is door hem te gebruiken terwijl je kijkt naar je favoriete serie op Netflix of wanneer je lekker een boekje aan het lezen bent op de bank. Ook tijdens deze momenten helpt de verzwaringsdeken je lichaam tot rust te komen.

Waarom jij moet kiezen voor Simply Cosy!

De verzwaringsdekens van Simply-Cosy zijn van de hoogste kwaliteit. Het gewicht van onze deken blijft beter verdeeld dan bij andere verzwaringsdekens. Dit komt omdat de dekens van Simply-Cosy gebruik maken van een speciaal soort dubbel stiksel. Door dit dubbele stiksel blijven de microkorrels goed op hun plek zitten zodat jouw verzwaringsdeken altijd optimaal functioneert.

Daarbij kunnen de korrels die in een verzwaringsdeken zitten normaal gesproken voor een vervelend geluid zorgen. De verzwaringsdekens van Simply-Cosy maken gebruik van glazen korrels. Deze maken geen geluid, zo ben je er van verzekerd dat je niet wakker wordt van schuddende korrels wanneer je je s’ ochtends nog een keertje omdraait!

Ook bestel je de perfecte hoes of combinatie van hoezen bij jouw verzwaringsdekens. Zo voorkom je dat jij rillend of zwetend onder je verzwaringsdeken zult liggen. Door in de perfecte slaap condities te liggenzul je ook een stuk meer van je slaap genieten!

Als laatste willen we je meegeven dat Simply-Cosy de expert is op gebied van verzwaringsdekens. Zo kun je ons altijd mailen over vragen, hulp of persoonlijke ondersteuning bij gebruik van jouw verzwaringsdeken.

voor jong & oud

Shop nu jouw verzwaringsdeken & geniet van jouw nachrust

De waardering van simplycosy.nl/home/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 373 reviews.