In dit artikel:

Verzwaarde deken
Blog

Een verzwaarde deken, wat is het precies? 

Delen
Delen
Delen

De verzwaarde deken, ook wel bekend als verzwaringsdeken of weighted blanket, wordt steeds populairder. Maar wat is een verzwaarde deken nou precies? En hoe kies je nou de juiste deken voor jezelf of je kind? In dit artikel leggen wij het je uit!

De verzwaarde deken

Een verzwaarde deken is zoals het woord doet klinken: Een deken die verzwaard is. De deken wordt vaak met mico-glaskorrels gevuld om de deken het juiste gewicht te geven. De korrels zijn evenredig verspreid over de deken om de druk op het lichaam zo evenredig mogelijk te verdelen. 

De weighted blanket oefent een gelijkmatige druk uit over het lichaam wat voelt als een stevige knuffel. De druk geeft een veilig en geborgen gevoel, wat ervoor zorgt dat het lichaam ontspant. Veel mensen geven aan hierdoor sneller en dieper in slaap te kunnen vallen. 

Over het algemeen wordt geadviseerd om een verzwaringsdeken te pakken die 10% van het lichaamsgewicht bedraagt. Dus als een persoon 80 KG weegt, wordt een deken van 8 KG aangeraden. Het betreft echter vooral persoonlijk voorkeur, want sommige mensen vinden de geadviseerde te zwaar/licht. 

Voor volwassenen 

Een verzwaringsdeken kan bij volwassenen helpen die slecht slapen, overprikkeld zijn of last hebben van angstgevoelens. Er zijn een en twee persoons verzwaarde dekens die op iedere gangbaar bed passen. Daarnaast zijn er meerdere hoezen beschikbaar voor verschillende temperaturen en voorkeuren. Bekijk welke verzwaarde deken voor volwassenen het beste bij jou past.

Voor kinderen

Naast volwassenen kunnen vooral ook kinderen baat hebben bij een verzwaringsdeken. Veel kinderen slapen onrustig of vallen moeilijk in slaap. Dit kan ontzettend vervelend zijn voor ouders. Daarom zou een verzwaarde deken een oplossing kunnen zijn voor kinderen die moeite hebben met slapen. De deken geeft een geborgen en veilig gevoel, wat het kind laat ontspannen. 

Ook kinderen met ADD, ADHD of Autisme kunnen baat hebben bij een verzwaarde deken. Meerdere onderzoeken tonen aan dat de slaap verbeterd werd en het kind sneller tot rust kwam. 

Ben je benieuwd of een verzwaringsdeken iets voor jou kind kan betekenen? Bekijk alle verzwaarde dekens voor kinderen van Simply Cosy. 

1 gedachte over “Een verzwaarde deken, wat is het precies? ”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van simplycosy.nl/home/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 880 reviews.