Hoe werkt een verzwaringsdeken?

Veel mensen omschrijven het gevoel van onder een verzwaringsdeken liggen als het krijgen van een warme knuffel. Dat is ook de bedoeling. Een verzwaringsdeken werkt namelijk omdat het druk uitoefent op je zenuwstelsel. Dit fenomeen heet ‘diepe druk stimulatie’; een wetenschappelijk bewezen technologie die al jaren wordt gebruikt in de zorg. Door de diepe druk stimulatie word je kalm en ontspannen onder je deken.

Cortisol is het hormoon in ons lichaam dat zorgt voor stress. Door te kiezen voor een verzwaringsdeken zorg je ervoor dat je minder van dit hormoon aanmaakt. Dat komt door de druk die op je lichaam uitgeoefend wordt. De verzwaringsdeken zorgt er niet alleen voor dat de aanmaak van dit hormoon vermindert. Het verbetert ook nog eens de aanmaak van serotonine en melatonine, deze zijn verantwoordelijk voor geluk en een goede nachtrust.

Veel verzwaarde dekens zijn gevuld met kralen of ballen. Deze zitten in de hoes en kunnen in de deken bewegen. Hierdoor kan het gewicht van de ballen verschuiven waardoor de werking van de deken minder is. De verzwaringsdeken van Simply Cosy is hier echter tegen bestand. Door een dubbel stiksel blijft het gewicht beter verdeeld. Zo geniet je nóg beter van je warme knuffel in bed.

Kan een verzwaringsdeken angst en stress verminderen?

De verzwaringsdeken wordt steeds vaker ingezet om angst of stress te behandelen. Dat komt omdat uit onderzoek blijkt dat diepe druk stimulatie, waar de dekens van Simply Cosy gebruik van maken, hier enorm bij kunnen helpen.

De diepe druk stimulatie zorgt er namelijk voor dat symptomen van stress en angst, zoals een verhoogde hartslag vermindert worden. Door deze symptomen weg te nemen word je ook daadwerkelijk sneller rustig en ontspannen!

Wat zijn de voordelen van een verzwaringsdeken?

  1. Sneller en dieper slapen
  2. Uitgerust wakker worden
  3. Minder woelen en draaien
  4. Beter hestel van lichaam en geest
  5. Makkelijker ontspannen
  6. Vermindert stress en angst
  7. Verhoogde energie enfocus overdag
  8. Helpt bij ADHD, ADD en autisme
  9. Verhoogd geluk

Lees alles over de voordelen van een verzwaringsdeken in onze blog!

Shop nu jouw verzwaringsdeken & geniet van jouw nachrust

De waardering van simplycosy.nl/home/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 875 reviews.