FAQ

Hieronder vind je onze veelgestelde vragen over onze producten!

Jouw goede nachtrust voelt voor ons als de warme knuffel van een Simply Cosy deken!

simply cosy

Veel gestelde vragen

Veel mensen omschrijven het gevoel van onder een verzwaringsdeken liggen als het krijgen van een warme knuffel. Dat is ook de bedoeling. Een verzwaringsdeken werkt namelijk omdat het druk uitoefent op je zenuwstelsel. Dit fenomeen heet ‘deep touch pressure’; een wetenschappelijk bewezen technologie die al jaren wordt gebruikt in de zorg. Door de diepe druk stimulatie word je kalm en ontspannen onder je deken. De aanmaak van het stresshormoon cortisol wordt verminderd. Tevens wordt de aanmaak van serotonine en melatonine juist bevorderd. Deze zijn verantwoordelijk voor geluk en een goede nachtrust.

Een verzwaringsdeken, of ‘weighted blanket’ is letterlijk een verzwaarde deken. Door de deken te verzwaren met extra gewicht, (meestal tussen de 6 en 10 kilogram) helpt de deken om slaap te verbeteren, angst weg te nemen en stress te verminderen.

Sommige mensen zullen meteen profijt hebben bij het gebruik van een verzwaringsdeken. Zij vallen de eerste nacht met hun verzwaringsdeken al probleemloos in slaap.

Echter de kans is groot dat jij pas na enkele dagen slapen met je verzwaringsdeken, de voordelen hiervan zult ervaren. Dit kan komen doordat je lichaam nog wat moet wennen aan deze nieuwe deken. Het is ook niet niks, ineens een deken die 3x zo zwaar is! We raden je dan ook aan om je nieuwe deken minimaal 10 nachten te proberen.

Merk je de eerste nachten met je nieuwe deken echt moeilijk in slaap komt? Probeer het gebruik van de deken dan geleidelijk op te bouwen. Bouw langzaam op van een paar uur per nacht naar hele nachten. Zo kan je lichaam er rustig aan wennen.

Een andere manier waardoor jij kunt wennen aan je verzwaringsdeken is door hem te gebruiken terwijl je kijkt naar je favoriete serie op Netflix of wanneer je lekker een boekje aan het lezen bent op de bank. Ook tijdens deze momenten helpt de verzwaringsdeken je lichaam tot rust te komen.

Het is wetenschappelijk bewezen dat verzwaringsdekens een positief effect hebben op de volgende ziekten, aandoeningen en symptomen:

 • Slaapstoornissen en slapeloosheid
 • ADD en ADHD
 • Spanning, stress
 • Autisme
 • Restless Leges Syndroom (RLS)
 • Angst- en paniekaanvallen
 • Fysieke en mentale spanning
 • Sensorische integratiestoornissen
 • Bij mensen ouder dan 65 jaar kunnen de symptomen van Alzheimer of Parkinson worden verminderd
 • Dementie

Bij Simply Cosy staat kwaliteit, vakmanschap en expertise voorop. Wij zijn gespecialiseerd in het verkopen van verzwaringsdekens en hebben al duizenden klanten geholpen beter te slapen.

Wij proberen de nieuwste technologische ontwikkelingen en wetenschappelijke kennis te verwerken in onze producten. Zo hebben nieuwste generatie verzwaringsdekens een speciaal dubbel stiksel zodat het gewicht gelijkmatiger verdeeld is. Daarnaast maken de nieuwe verzwaringsdekens nauwelijks geluid. Tot slot maken wij enkel gebruik van de best beschikbare materialen. Onze verzwaringsdekens worden van 100% katoen gemaakt en gaan jaren mee. Wij hebben daarnaast voor iedere slaper en seizoen een geschikte hoes.

Jouw verzwaringsdeken moet ongeveer 10 tot 12 procent van jouw lichaamsgewicht zijn. In de onderstaande tabel kun je terugvinden welke Simply-Cosy deken het beste bij jou of je kind past!
 
Gewicht verzwaringsdekens kinderen
Lichaamsgewicht
25 tot 35 kg
35 tot 45 kg
Deken
2,5 KG
3,5 KG
(4,5 kg)* 
Gewicht verzwaringsdeken volwassenen
Lichaamsgewicht
tot 45 kg
50 t/m 70 kg
70 t/m 90 kg
90+ kg
 
Deken
4,5 KG
6 KG
8 KG
10 KG
 
Tip:
Zit jij tussen twee gewichten in en weet je niet zeker welke je wil kiezen? Voor vrouwen raden we aan om dan voor de lichtere variant te kiezen. Kom je er nog steeds niet uit? Stuur ons gerust een mailtje naar [email protected]

Het maken van een verzwaringsdeken is complexer en vereist meer materiaal dan een normale deken. Daarnaast gebruikt Simply Cosy uitsluitend materialen van de hoogste kwaliteit. Hierdoor zorgen wij dat het product jaren meegaat.

Vergeet niet dat jouw verzwaringsdeken een langetermijninvestering is. Een betere slaap zorgt voor meer focus, energie en algemeen welzijn overdag.

Onze verzwaringsdekens vervangen je normale dekbed. Daarnaast hebben onze verzwaringsdekens speciale hoezen met lussen zodat de hoes goed blijft zitten en niet verschuift.

Nee, verzwaringsdekens zijn volledig veilig. De gebruiker van een verzwaringsdeken dient altijd zelf de deken van zich af te kunnen tillen. Daarnaast zijn verzwaringsdekens enkel geschikt vanaf +/-4 jaar of 15 KG.  

Mocht je twijfel hebben of het in jouw situatie verstandig is een verzwaringsdeken te gebruiken neem contact op met je huisarts.

Wij raden het af om een verzwaringsdeken te gebruiken als je lijdt aan ademhalingsstoornissen, zoals astma of slaapapneu of als je problemen hebt met je hart en de bloeddruk. Diabetespatiënten moeten met hun arts overleggen voordat ze een verzwaringsdeken gebruiken.

Onze dekens zijn gemaakt van 100% ademend katoen. Dit betekent dat de warmte die je lichaam in de avond afstoot door de stof heen geleid wordt. Ook is de vulling van onze dekens gemaakt van hypoallergene glazen microkorrels. Dit zorgt er niet alleen voor dat je geen allergische reacties zult krijgen van de deken, maar zorgt ook voor een goede geleiding van de warmte uit je bed.

Daarnaast hebben wij voor warme slapers een speciale hoes ontwikkeld

Iedereen kan profijt hebben bij het gebruik van een verzwaringsdeken. Ben jij bezig om een gezonder, gelukkiger leven te leiden? Dan is het optimaliseren van je slaap een goede plek om te beginnen.

Dan zijn er nog groepen die extra baat hebben bij het gebruik van een verzwaringsdeken. Mensen met ADHD, autisme, een angststoornis of stress kunnen verzwaringsdekens vaak goed gebruiken. Deze groepen hebben vaak veel moeite om in de avond in slaap te vallen wanneer ze onrustig zijn. De verzwaringsdeken helpt om je te kalmeren en langzaam in slaap te brengen.

Heb jij al gekeken welke hoes het beste bij jou past? We raden je aan om altijd een hoes om je verzwaringsdeken te doen. Zo blijft deze het langste schoon. Net als bij de deken van je dekbed hoef je dan ook alleen je hoes te wassen. We raden je aan om de verzwaringsdeken zelf zo min mogelijk te wassen.

Wil je toch je verzwaringsdeken wassen? Doe het dan met een handwas, maximaal 30 graden en laat de deken vervolgens plat drogen! Bekijk voor je aan de slag gaat met wassen altijd het label nog een keertje om zeker te zijn dat je jouw deken op de juiste manier wast.

Bekijk onze instructievideo

Weighted blankets, heavy blanket,  verzwaarde dekens, zware dekens, gewichtsdeken, sensorische deken of zwaartekrachtdeken zijn allemaal namen voor dekens die gevuld zijn met gewichten.

Helaas is dit vaak niet het geval. We raden je aan om contact op te nemen met je zorgverzekeraar om het in ieder geval te proberen. We hebben het in enkele gevallen meegemaakt waarin de zorgverzekering een deel van de kosten heeft gedragen.

We zijn wel in contact met een aantal zorgverzekeraars om mogelijk hier verandering in te brengen. Zodra wij meer nieuws hebben, dan hoor je van ons op onze blog, social media of via de nieuwsbrief. Vergeet je dus niet in te schrijven!

Wanner je een bundel  besteld ontvang je een verzwaringsdeken en hoes. Wij raden altijd aan om de verzwaringsdeken met hoes te gebruiken. Bij de levering zitten hoes en verzwaringsdeken los van elkaar. Dit doen wij omdat sommige mensen die het fijn vinden om de hoes eerst te wassen voor gebruik. Ook is het handig om de hoes een keer zelf bevestigd te hebben zodat je dit in de toekomst kunt doen.

 1. Leg de verzwaringsdeken op een plat oppervlak
 2. Leg de hoes binnenstebuiten er bovenop en bevestig alle lussen met een lusje, behalve die in de rits
 3. Pak de uiteindes van de verzwaringsdeken met hoes vast
 4. Draai rustig alles buitenste binnen
 5. Bestig het laatste lusje
 6. Rits de hoes dicht
  Bekijk de video

Ja. Mocht er binnen 12 maanden na ontvangst van jouw verzwaringsdeken iets kapotgaan, dan bieden wij je aan om het te repareren of te vervangen. Dit geldt niet als het defect komt door eigen onzorgvuldigheid.

Elk lichaam is anders. Daarom bieden we speciale hoezen aan voor over je verzwaringsdeken. Kijk hier beneden welke het beste bij jou past!

Minky: Speciaal voor de koukleumen: Een lekker warme, zachte hoes. Ideaal voor in de winter.

Katoen: Handig heel het jaar door: Heerlijk licht en luchtdoorlatend. Een zacht dekbed, geschikt tijdens alle seizoenen.

Bamboo: Speciaal voor warme slapers: Voor warme, zwetende dromers en vrouwen in de overgang. Gemaakt van extra zachte, fijne stof.

simply cosy

Verzending en bestelling

Dit kan. Echter de ervaring leert dat de meeste mensen toch weer wisselen naar het oude gewicht. Wil je advies hierover? Stuur dan een mailtje naar [email protected]

Binnen 30 dagen kan je het product retour sturen als het voldoet aan alle eisen

Voor alle retourzendingen kun je een mailtje sturen naar [email protected]

Check je spamfolder! Hier zit de bevestiging gegarandeerd in.

De waardering van simplycosy.nl/home/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 880 reviews.