Hoe gebruik je een verzwaringsdeken?

De verzwaringsdeken is makkelijk in gebruik. Je gaat er namelijk gewoon onder liggen wanneer je gaat slapen, of even wilt ontspannen op de bank. Het gewicht in de deken blijft uit zichzelf goed verdeeld zitten. Dus ook hier hoef je niet veel aan te doen. Sommige mensen zullen meteen profijt hebben bij het gebruik van een verzwaringsdeken. Zij vallen de eerste nacht met hun verzwaringsdeken al probleemloos in slaap.

Echter de kans is groot dat jij pas na enkele dagen slapen met je verzwaringsdeken, de voordelen hiervan zult ervaren. Dit kan komen doordat je lichaam nog wat moet wennen aan deze nieuwe deken. Het is ook niet niks, ineens een deken die 3x zo zwaar is! We raden je dan ook aan om je nieuwe deken minimaal 10 nachten te proberen.

Merk je de eerste nachten met je nieuwe deken echt moeilijk in slaap komt? Probeer het gebruik van de deken dan geleidelijk op te bouwen. Begin voordat je gaat slapen en doe hem af op het moment dat je gaat slapen. Bouw langzaam op van een paar uur per nacht naar hele nachten. Zo kan je lichaam er rustig aan wennen.

Een andere manier waardoor jij kunt wennen aan je verzwaringsdeken is door hem te gebruiken terwijl je kijkt naar je favoriete serie op Netflix of wanneer je lekker een boekje aan het lezen bent op de bank. Ook tijdens deze momenten helpt de verzwaringsdeken je lichaam tot rust te komen.

Wat is de geschikte hoes voor mijn verzwaringsdeken?

Elk lichaam is anders. Daarom bieden we speciale hoezen aan voor over jeverzwaringsdeken. Kijk hier beneden welke het beste bij jou past!

  • Speciaal voor de koukleumen: Minky. Een lekker warme, zachte hoes. Ideaal voor in de winter.
  • Het hele jaar door: Katoen. Heerlijk licht en luchtdoorlatend. Een zacht dekbed, geschikt tijdens alle seizoenen.
  • Speciaal voor warme slapers: Bamboo. Voor warme, zwetende dromers envrouwen in de overgang. Gemaakt van extra zachte, fijne stof.

Psst. We raden je aan om voor twee hoezen te kiezen. Zo heb je voor ieder seizoen een heerlijke hoes om onder weg te dromen.

Hoe was je een verzwaringsdeken?

Heb jij al gekeken welke hoes het beste bij jou past? We raden je aan om altijd een hoes om je verzwaringsdeken te doen. Zo blijft deze het langste schoon. Net als bij de deken van je dekbed hoef je dan ook alleen je hoes te wassen. We raden je aan om de verzwaringsdeken zelf zo min mogelijk te wassen.

Wil je toch je verzwaringsdeken wassen? Bekijk in onze blog alles wat je moet weten over het wassen van je verzwaringsdeken.

Shop nu jouw verzwaringsdeken & geniet van jouw nachrust

De waardering van simplycosy.nl/home/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 880 reviews.