In dit artikel:

Blog

7x de beste tips om sneller in slaap te vallen

Delen
Delen
Delen

Op zoek naar de beste tips om sneller in slaap te vallen? Schaapjes tellen, warme melk met anijs, rooibosthee of zo lang als je kunt je ogen open houden. Het internet staat vol met (on)zinnige tips om sneller dromenland te bereiken. Maar wat zijn nou eigenlijk de beste tips om in slaap te vallen wanneer het niet wil lukken? Lees verder en droom weg bij deze slaapverwekkende tips!

1. Houd een vast ritme aan

Soms moet je open deuren intrappen voor het beste resultaat. Je had dit misschien zelf al bedacht en als je op dit moment wakker ligt is het geen slaaptip waar je direct iets aan hebt. Toch is het de allerbeste tip om sneller in slaap te vallen die we je kunnen geven. 

Door een vast ritme aan te houden leert je lichaam wanneer het bedtijd is. Ga je elke dag rond 22:30 slapen? Dan begint je lichaam al eerder met de aanmaak van hormonen die ervoor zorgen dat je slaperig wordt. Je lichaam krijgt om 22:00 als het ware een seintje dat zegt; “over een half uurtje moeten we naar bed!”. Door een vast ritme aan te houden val je consistent rond dezelfde tijd in slaap. 

2. Ontspan ook overdag voldoende

Jouw brein is constant bezig met het verwerken van prikkels. Als je tijdens je werkdag niet af en toe pauze neemt om deze prikkels te verwerken gaan je hersenen hiermee aan de slag na je werkdag. Heb je ‘s avonds last van malende gedachten? Dan kan het goed zijn dat je te weinig rust pakt overdag. 

Lunchen achter je laptop is een flinke no-go. Maak een wandeling, alleen of met je collega’s, doe even iets tussen je werk door of doe gewoon eens 5 minuutjes helemaal niks! Zet je gedachten op een rijtje en begin vervolgens met een frisse blik weer aan je werk. Het is geweldig voor je concentratie én goed voor je nachtrust. Als je sneller in slaap wil vallen kun je maar beter geen malende gedachtes hebben.

3. Probeer een verzwaringsdeken!

Voordat je ook maar nadenkt over slaapmedicatie of het nemen van melatonine tabletten, weet dat er wat betere oplossing zijn om sneller in slaap te vallen! Heb je al eens nagedacht over een verzwaringsdeken? De verzwaringsdekens van Simply Cosy zijn gevuld met glazen microparels maken de deken zwaar genoeg om een bepaalde druk op je lichaam uit te oefenen. Deze druk noemen we Diepe Druk Stimulatie

Vrouw op bed met gezichtsmasker en verzwaringsdeken van simply cosy

Door verschillende drukpunten in je lichaam te raken wordt je kalmer en stijgt je natuurlijke aanmaak van melatonine. Het wordt door veel mensen omschreven als de ervaring van een warme knuffel!

4. Zorg voor geschikte slaapkamer omstandigheden

Temperatuur en licht hebben een enorme invloed op jouw capaciteit om snel in slaap te vallen. Met deze punten zorg jij dat je slaapkamer een snelle en gezonde slaap bevordert.

Temperatuur: Wist je dat je lichaamstemperatuur daalt wanneer je in slaap valt? Experts raden aan om in een kamer van 16 tot 18 graden te slapen. Houd je slaapkamer koel en fris door overdag het raam open te zetten en eventueel ‘s nachts je raam op een kiertje te zetten. 

Wil je weten hoe warm het is op jouw slaapkamer? Op beslist.nl vind je al thermometers voor een klein bedrag. 

Licht: Een goede donkere kamer zorgt voor de aanmaak van melatonine. Het hormoon waar we slaperig van worden. Dat komt omdat licht diepgeworteld zit in ons biologische ritme. Donker betekent bedtijd, licht betekent wakker worden!

5.  Neem een warme douche

Waarom een warme douche helpt om sneller in slaap te vallen? Na het nemen van een warme douche koelt je lichaam sneller af. Weet je nog wat we over temperatuur zeiden? Juist, die afkoeling is goed wanneer je slaperig wil worden. Studies tonen aan dat de flinke temperatuursverandering na een warme douche ervoor zorgt dat je metabolisme vertraagd en je lichaam zich klaarmaakt om te slapen. 

6. Eventjes weg van die schermen!

Soms moet je een pijnlijke waarheid accepteren. Je telefoon, tablet, televisie en laptop zorgen er allemaal voor dat je minder snel in slaap valt. Als je nu in bed ligt en op je telefoon dit artikel leest is de beste tip voor de hand liggend. Leg nu je telefoon nog weg, dan zul je het snelst in slaap vallen. Al onze digitale schermen zijn super handig en enorm entertainend. Maar echt funest voor je slaap. 

Dit blauwe licht zorgt er namelijk voor dat de aanmaak van melatonine geblokkeerd wordt en je ook nog eens meer van het stresshormoon cortisol aan gaat maken. Cortisol zorgt ervoor dat er op korte termijn meer suiker naar je bloed gaat, je kunt je wel voorstellen dat dat niet goed is wanneer je snel in slaap wil vallen. 

Lees eens een boek voordat je naar bed gaat. Praat even met je partner of denk nog even rustig na over je dag. Daarnaast helpt het ook enorm om alvast je kleren voor morgen klaar te leggen of je tas in te pakken, het scheelt een hoop zorgen, je kijkt niet naar je telefoon of tv en je kan nét wat langer blijven liggen. 

Is je telefoon wegleggen toch te moeilijk voor je? Zet hem dan in nachtmodus, dit filtert al een groot gedeelte van het schadelijke, blauwe licht!

7. Doe wat ontspanningsoefeningen!

Een laatste tip om sneller in slaap te vallen; doe eens wat ontspanningsoefeningen. Ontspanningsoefeningen zijn top om sneller in slaap te vallen. Onderstaande video is een perfect voorbeeld van een routine die jij kunt volgen voordat je gaat slapen. Je kunt hem zelfs vanuit je bed doen!

Over Simply Cosy

Onze verzwaringsdekens worden met zorg voor jouw slaap gemaakt. Door onze producten regelmatig onder de loep te nemen en te luisteren naar onze klanten ontvang je bij ons altijd verzwaringsdekens van de hoogste kwaliteit. En daarbij ook bakken support en liefde! Wij willen namelijk dat jij zo lang mogelijk plezier hebt van je verzwaringsdeken!

Jouw goede nachtrust voelt voor ons als de warme knuffel van een Simply-Cosy deken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van simplycosy.nl/home/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 880 reviews.