In dit artikel:

Een blauwe verzwaringsdeken van Simply Cosy
Blog

Hoe was je een verzwaringsdeken?

Delen
Delen
Delen

Hoe was je een verzwaringsdeken? In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je jouw verzwaringsdeken het beste kunt wassen en waar je op moet letten. Er zijn namelijk wat dingen waar je rekening mee moet houden bij het wassen en drogen van deze dekens. Lees je met ons mee? Dan heb je het langste plezier van jouw deken!

Was je verzwaringsdeken niet te vaak

Voorkomen is beter dan genezen! Verzwaringsdekens en wassen. Zoals je zo meteen zult lezen; het is een hele klus… Gelukkig zijn er een heleboel  dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je dit klusje uit moet voeren. We willen geen open deuren voor je intrappen maar pas op waar jij je verzwaringsdeken gebruikt. Zorg dat je hem niet zomaar buiten neerlegt en ben voorzichtig met eten en drinken rondom de deken. 

Een wasbare hoes voor je verzwaringsdeken

Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje. Het is onvermijdelijk dat je iets zult knoeien of je favoriete deken even op wil frissen. Voor we je uitleggen hoe je dit het beste kunt doen willen we jou er nog op attenderen dat je ook kunt kiezen voor een wasbare hoes van Simply Cosy. Deze kun je gewoon in de wasmachine stoppen met je andere beddengoed. Scheelt een hoop tijd en gedoe!

Hoezen voor je vezwaringsdeken

Klein vlekje? Probeer het eerst weg te borstelen

Okee flauw, nog een ding voor we je vertellen hoe je een verzwaringsdeken wast. We willen nogmaals benadrukken dat je jouw verzwaringsdeken het beste zo min mogelijk kunt wassen. Zit er een kleine vlek in je deken? Probeer deze eerst met een borstel of spons en een beetje sop weg te vegen. Dan hoef je niet je hele deken nat te maken. Door het gewicht van de deken kan het drogen lang duren wanneer je de deken helemaal nat maakt!

Stappenplan voor het wassen van je verzwaringsdeken

Is het echt nodig om je deken helemaal te wassen? Doe dan een handwas van maximaal 30℃. Maak geen gebruik van een wasmachine wanneer je de hele deken wast. Hierdoor treed sneller slijtage op aan je deken en aan je wasmachine. De verzwaringsdeken is hier soms te zwaar voor. Dit kun je doen met het volgende stappenplan:

  1. Vul een grote kuip zoals je bad of een grote was-ton met water van maximaal 30℃.
  2. Voeg hier een dopje schoonmaakmiddel zonder bleekmiddel aan toe.
  3. Meng het water met de zeep.
  4. Doop de deken volledig onder in het sop. 
  5. Leeg je badje met sop en laat deze opnieuw vollopen met schoon water. 
  6. Spoel de zeep uit je verzwaringsdeken.
  7. Herhaal stap 5 & 6 totdat je deken zeepvrij is.
  8. Wring het water uit je verzwaringsdeken.

Stappenplan voor het drogen van je verzwaringsdeken

Heb je het laatste water uit je deken gewrongen? Dan is het tijd om je deken te drogen. Ook hier zijn er een aantal aandachtspunten. We willen je er nogmaals op wijzen dat het drogen van een verzwaringsdeken lang kan duren. Toch hopen we dat je het geduld hiervoor op kan brengen. Het is namelijk uitermate belangrijk dat je jouw verzwaarde deken in de buitenlucht laat drogen. Ook in de droger treed er namelijk sneller slijtage op.

Jammer genoeg is dat niet het enige waar je rekening mee moet hebben. Als je iets met zekerheid over je verzwaringsdeken kunt zeggen, hij is zwaar! Heel veel zwaarder dan een normale deken. Zeker wanneer de deken nat is. Probeer de deken plat in de zon te laten drogen. Door de deken elk half uur te schudden zorg je dat de vulling gelijkmatig verdeeld blijft. 

Het is vooral belangrijk dat je de deken niet aan de waslijn hangt. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de korrels in de deken ongelijk worden verdeeld. Daarnaast kan het stiksel van de deken scheuren door al het gewicht dat de deken naar beneden trekt.

Simply Cosy

Heb jij nog geen verzwaringsdeken? Bekijk snel ons assortiment! Onze verzwaringsdekens zijn gemaakt met een bijzonder soort stiksel. Hierdoor blijft de vulling beter verdeeld zitten waardoor je lang plezier hebt van je deken.

kind ligt onder verzwaringsdeken van simply cosy

Een verzwaringsdeken kan een prijzige aankoop zijn. We hebben daarom het liefst dat jij zo lang mogelijk van je verzwaringsdeken geniet. Bekijk de blog en ontdek nog meer tips & tricks om lang van je verzwaringsdeken te genieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van simplycosy.nl/home/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 880 reviews.