In dit artikel:

Ervaringsverhaal verzwaringsdeken
Blog

Marianne (49 jaar) – “Mijn hoofd maakte overuren”

Delen
Delen
Delen

Ik ben nooit een hele goede slaper geweest maar sinds de kinderen studeren en ik meestal alleen thuis ben, lig ik ook nog eens uren te draaien en keren omdat mijn hoofd overuren maakt. Te veel gedachten die ik niet van me af kan zetten zorgen ervoor dat ik laat inslaap en vaak ook nog ’s nachts wakker wordt. Vaak kan ik daarna niet meer terug in slaap kan vallen.

De zoektocht naar een oplossing

Ik ga altijd eerst zelf op zoek naar mogelijke oplossingen en pakt niet altijd direct naar medicijnen. Ik kan echt wel zeggen dat ik veel dingen geprobeerd heb. Van letten op mijn eet- en drinkgewoontes voor het slapen gaan tot geurkaarsjes. Een dagboek bijhouden hielp een beetje maar meer ook niet. Mijn vriendin stuurde mij een artikel over verzwaringsdekens omdat ze vond dat een van de verhalen hierin erg overeenkwamen met mijn slaapprobleem. Ik ben, na het lezen van dit artikel, op zoek gegaan naar een goede verzwaringsdeken en kwam bij de verzwaringsdekens van Simply Cosy uit. Naast de uitgebreide informatie op de website sprak mij de look van de deken en hoezen aan. Ik heb het gewoon maar besteld. Mijn keuze was een deken van 6 kg (ik weeg zelf 70 kg) en een katoenen hoes omdat ik het toch vaak wel warm heb ’s nachts. Gelukkig kon ik op de website van Simply Cosy ook nog meer informatie vinden die het gebruik van de verzwaringsdeken goed uitlegde.

Het was wel even wennen

 Ik was blij dat er duidelijk aangegeven werd dat je aan het slapen onder zo’n deken moest wennen, anders had ik de deken na 2 dagen teruggestuurd. Na een week slapen onder de 6 kg deken sliep ik veel sneller in en werd ik en niet zo vaak wakker maar viel ook direct in slaap als ik ’s nachts toch even wakker werd. Piekeren doe ik zeker nog, maar niet zo lang meer, omdat mijn slaap sneller komt. Nu kan ik, na een half jaar met deze deken geslapen te hebben zeggen dat ik niet meer zonder kan. Ondertussen heb ik een tweede hoes besteld, een warmere voor de koudere dagen en heb ik ook het E-book gedownload gelezen. Slapen is toch meer dan gaan liggen en je ogen dicht doen. 

Ik kijk regelmatig op de site van Simply Cosy; hier zijn goede tips m.b.t. slapen te vinden en onlangs ben ik begonnen met de ontspanningsoefeningen voor het slapen gaan. Naast het feit dat ik mezelf beter leer te ontspannen merk ik dat ik ook minder pieker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van simplycosy.nl/home/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 880 reviews.