5 TIPS

om beter door te Slapen

Lukt het jou maar niet om fatsoenlijk door te slapen? Word je ‘s nachts vaak wakker? Lees dan de volgende 5 tips om beter door te kunnen slapen!

Tip 1: Ontspan door een verzwaringsdeken

Druk druk druk, iedereen heeft het druk! Zorg jij wel voor genoeg ontspanning? Drukte zorgt vaak voor stress en zoals je misschien al kunt raden heeft stress een enorme invloed op je slaap. 

Hier kan een verzwaringsdeken je bij helpen. Verzwaringsdekens zijn speciaal ontwikkeld om je meer rust te bieden.

Tip 2: Let op je Lichaamstemperatuur

Je lichaamstemperatuur is een tweede belangrijke factor in het wel- of niet goed door kunnen slapen.

Onze lichaamstemperatuur daalt namelijk wanneer we gaan slapen. Deze lagere temperatuur heeft ons lichaam nodig om goed door te kunnen slapen. 

Tip 3: Beperk geluid

Word jij ‘s nachts van de kleinste geluidjes al wakker? Probeer het geluid bij de bron aan te pakken. Zo zijn er bijvoorbeeld bitjes voor mensen die knarsetanden en snurken, als je aan een drukke weg woont kun je bijvoorbeeld met oordopjes slapen.

Tip 4: Drink niet teveel voor het Slapen

Wakker worden om naar de w.c. te moeten is erg erg vervelend. Niet iedereen kan daarna ook weer goed inslapen. Probeer niet of heel weinig te drinken voordat je gaat slapen. 

Tip 5: Eet voldoende

Zorg dat je niet met een lege maag naar bed gaat, zo voorkom je dat je midden in de nacht wakker wordt met honger! 

VERZWARINGSDEKENS

Ervaringsverhalen

Ben je benieuwd naar de ervaringen van anderen die een verzwaringsdeken hebben gekocht? Lees hieronder de ervaringsverhalen van een aantal van onze klanten. Je kunt lezen over zowel ervaringen met verzwaringsdekens voor volwassenen als ervaringen met verzwaringsdeken voor kinderen.

Marte: "Daan slaapt eindelijk door"

De eerste dagen merkte ik niet veel verschil, maar na een aantal dagen kwam Daan s’ nachts niet meer naar ons toe. Niet alleen slaapt Daan nu beter, maar ik kan ook weer volledige nachten slapen...
Daan (4 jaar)

“Mijn hoofd maakte overuren”

Na een week slapen onder de 6 kg deken sliep ik veel sneller in en werd ik niet zo vaak wakker. Nu kan ik, na een half jaar met deze deken geslapen te hebben zeggen dat ik niet meer zonder kan...
Marianne (49 jaar)

“Eindelijk kon ik weer doorslapen”

In het begin werd ik zelfs wat vaker wakker maar ik wist dat ik aan de deken moest wennen. Na 10 dagen werd ik nog maar sporadisch wakker en nu, na drie maanden slaap ik bijna altijd door...
Wouter (32 jaar)

SIMPLY COSY HEEFT AL DUIZENDEN mensen GEHOLPEN BETER TE SLAPEN

Wil jij ook beter doorslapen? Probeer een Verzwaringsdeken gratis uit

Probeer een deken nu 30 dagen gratis uit

Bestel je voor 22:00u? Dan is de deken morgen al in huis

Profiteer van gratis verzending

ANTWOORDEN

Veel gestelde vragen

Veel mensen omschrijven het gevoel van onder een verzwaringsdeken liggen als het krijgen van een warme knuffel. Dat is ook de bedoeling. Een verzwaringsdeken werkt namelijk omdat het druk uitoefent op je zenuwstelsel. Dit fenomeen heet ‘deep touch pressure’; een wetenschappelijk bewezen technologie die al jaren wordt gebruikt in de zorg. Door de diepe druk stimulatie word je kalm en ontspannen onder je deken. De aanmaak van het stresshormoon cortisol wordt verminderd. Tevens wordt de aanmaak van serotonine en melatonine juist bevorderd. Deze zijn verantwoordelijk voor geluk en een goede nachtrust.

Een verzwaringsdeken, of ‘weighted blanket’ is letterlijk een verzwaarde deken. Door de deken te verzwaren met extra gewicht, (meestal tussen de 6 en 10 kilogram) helpt de deken om slaap te verbeteren, angst weg te nemen en stress te verminderen.

Sommige mensen zullen meteen profijt hebben bij het gebruik van een verzwaringsdeken. Zij vallen de eerste nacht met hun verzwaringsdeken al probleemloos in slaap.

Echter de kans is groot dat jij pas na enkele dagen slapen met je verzwaringsdeken, de voordelen hiervan zult ervaren. Dit kan komen doordat je lichaam nog wat moet wennen aan deze nieuwe deken. Het is ook niet niks, ineens een deken die 3x zo zwaar is! We raden je dan ook aan om je nieuwe deken minimaal 10 nachten te proberen.

Merk je de eerste nachten met je nieuwe deken echt moeilijk in slaap komt? Probeer het gebruik van de deken dan geleidelijk op te bouwen. Bouw langzaam op van een paar uur per nacht naar hele nachten. Zo kan je lichaam er rustig aan wennen.

Een andere manier waardoor jij kunt wennen aan je verzwaringsdeken is door hem te gebruiken terwijl je kijkt naar je favoriete serie op Netflix of wanneer je lekker een boekje aan het lezen bent op de bank. Ook tijdens deze momenten helpt de verzwaringsdeken je lichaam tot rust te komen.

Het is wetenschappelijk bewezen dat verzwaringsdekens een positief effect hebben op de volgende ziekten, aandoeningen en symptomen:

  • Slaapstoornissen en slapeloosheid
  • ADD en ADHD
  • Spanning, stress
  • Autisme
  • Restless Leges Syndroom (RLS)
  • Angst- en paniekaanvallen
  • Fysieke en mentale spanning
  • Sensorische integratiestoornissen
  • Bij mensen ouder dan 65 jaar kunnen de symptomen van Alzheimer of Parkinson worden verminderd
  • Dementie

Bij Simply Cosy staat kwaliteit, vakmanschap en expertise voorop. Wij zijn gespecialiseerd in het verkopen van verzwaringsdekens en hebben al duizenden klanten geholpen beter te slapen.

Wij proberen de nieuwste technologische ontwikkelingen en wetenschappelijke kennis te verwerken in onze producten. Zo hebben nieuwste generatie verzwaringsdekens een speciaal dubbel stiksel zodat het gewicht gelijkmatiger verdeeld is. Daarnaast maken de nieuwe verzwaringsdekens nauwelijks geluid. Tot slot maken wij enkel gebruik van de best beschikbare materialen. Onze verzwaringsdekens worden van 100% katoen gemaakt en gaan jaren mee. Wij hebben daarnaast voor iedere slaper en seizoen een geschikte hoes.

Jouw verzwaringsdeken moet ongeveer 10 tot 12 procent van jouw lichaamsgewicht zijn. In de onderstaande tabel kun je terugvinden welke Simply-Cosy deken het beste bij jou of je kind past!
 
Gewicht verzwaringsdekens kinderen
Lichaamsgewicht
25 tot 35 kg
35 tot 45 kg
Deken
2,5 KG
3,5 KG
(4,5 kg)* 
Gewicht verzwaringsdeken volwassenen
Lichaamsgewicht
tot 45 kg
50 t/m 70 kg
70 t/m 90 kg
90+ kg
 
Deken
4,5 KG
6 KG
8 KG
10 KG
 
Tip:
Zit jij tussen twee gewichten in en weet je niet zeker welke je wil kiezen? Voor vrouwen raden we aan om dan voor de lichtere variant te kiezen. Kom je er nog steeds niet uit? Stuur ons gerust een mailtje naar [email protected]

Nee, verzwaringsdekens zijn volledig veilig. De gebruiker van een verzwaringsdeken dient altijd zelf de deken van zich af te kunnen tillen. Daarnaast zijn verzwaringsdekens enkel geschikt vanaf +/-4 jaar of 15 KG.  

Mocht je twijfel hebben of het in jouw situatie verstandig is een verzwaringsdeken te gebruiken neem contact op met je huisarts.

Wij raden het af om een verzwaringsdeken te gebruiken als je lijdt aan ademhalingsstoornissen, zoals astma of slaapapneu of als je problemen hebt met je hart en de bloeddruk. Diabetespatiënten moeten met hun arts overleggen voordat ze een verzwaringsdeken gebruiken.

Onze dekens zijn gemaakt van 100% ademend katoen. Dit betekent dat de warmte die je lichaam in de avond afstoot door de stof heen geleid wordt. Ook is de vulling van onze dekens gemaakt van hypoallergene glazen microkorrels. Dit zorgt er niet alleen voor dat je geen allergische reacties zult krijgen van de deken, maar zorgt ook voor een goede geleiding van de warmte uit je bed.

Daarnaast hebben wij voor warme slapers een speciale hoes ontwikkeld

Iedereen kan profijt hebben bij het gebruik van een verzwaringsdeken. Ben jij bezig om een gezonder, gelukkiger leven te leiden? Dan is het optimaliseren van je slaap een goede plek om te beginnen.

Dan zijn er nog groepen die extra baat hebben bij het gebruik van een verzwaringsdeken. Mensen met ADHD, autisme, een angststoornis of stress kunnen verzwaringsdekens vaak goed gebruiken. Deze groepen hebben vaak veel moeite om in de avond in slaap te vallen wanneer ze onrustig zijn. De verzwaringsdeken helpt om je te kalmeren en langzaam in slaap te brengen.

Heb jij al gekeken welke hoes het beste bij jou past? We raden je aan om altijd een hoes om je verzwaringsdeken te doen. Zo blijft deze het langste schoon. Net als bij de deken van je dekbed hoef je dan ook alleen je hoes te wassen. We raden je aan om de verzwaringsdeken zelf zo min mogelijk te wassen.

Wil je toch je verzwaringsdeken wassen? Doe het dan met een handwas, maximaal 30 graden en laat de deken vervolgens plat drogen! Bekijk voor je aan de slag gaat met wassen altijd het label nog een keertje om zeker te zijn dat je jouw deken op de juiste manier wast.

Bekijk onze instructievideo

Helaas is dit vaak niet het geval. We raden je aan om contact op te nemen met je zorgverzekeraar om het in ieder geval te proberen. We hebben het in enkele gevallen meegemaakt waarin de zorgverzekering een deel van de kosten heeft gedragen.

We zijn wel in contact met een aantal zorgverzekeraars om mogelijk hier verandering in te brengen. Zodra wij meer nieuws hebben, dan hoor je van ons op onze blog, social media of via de nieuwsbrief. Vergeet je dus niet in te schrijven!

Wanner je een bundel  besteld ontvang je een verzwaringsdeken en hoes. Wij raden altijd aan om de verzwaringsdeken met hoes te gebruiken. Bij de levering zitten hoes en verzwaringsdeken los van elkaar. Dit doen wij omdat sommige mensen die het fijn vinden om de hoes eerst te wassen voor gebruik. Ook is het handig om de hoes een keer zelf bevestigd te hebben zodat je dit in de toekomst kunt doen.

Ja. Mocht er binnen 12 maanden na ontvangst van jouw verzwaringsdeken iets kapotgaan, dan bieden wij je aan om het te repareren of te vervangen. Dit geldt niet als het defect komt door eigen onzorgvuldigheid.

Wij helpen je graag om weer van je slaap te genieten!

Met de kennis en ervaringen die wij de afgelopen jaren hebben opgedaan willen wij graag andere helpen en inspireren om weer van slaap te genieten. Wij zijn van mening dat iedereen hier zijn voordeel uit kan halen!

Heb je nog vragen/opmerkingen? Vul dan het formulier hieronder in. Wij zullen binnen 24 uur reageren op jouw vraag/opmerking!

De waardering van simplycosy.nl/home/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 782 reviews.